3 redenen om je motorrijbewijs te halen

Motorrijden stoer

Motorrijden heeft heel veel voordelen ten opzichte van autorijden. Niet gek dan ook dat veel mensen nadenken om te beginnen voor hun motorrijbewijs. Ben jij nog aan het twijfelen of je gaat beginnen? Hier lees je drie redenen waarom jij ook je motorrijbewijs zou moeten gaan halen.

Goedkoop

Een motor is veel goedkoper dan een auto. De aanschafprijs is een stuk lager dan die van een auto. Zo hoef je geen moeite te doen om een goede tweedehands motor en motorkleding aan te schaffen voor onder de 5000 euro. Ben jij nog op zoek naar een goede tweedehands motor? Kijk dan bij Gebben Motoren. Naast de lage aanschafprijs betaal je voor een motor ook aanzienlijk minder dan wegenbelasting en premie voor de verzekering. Ook verbruikt een motor aanzienlijk minder brandstof dan een auto. Dus zowel in de vaste lasten als in het gebruik is een motor veel goedkoper dan een auto.

Imago

Motorrijders hebben ook een goed imago. Zo vinden veel mensen motorrijders stoer en aantrekkelijk. Naast stoer staan motorrijders er ook om bekend dat ze levensgenieters zijn. Bij motorrijden ervaar je namelijk het ultieme gevoel van vrijheid en zo staat een motorrijder vaak ook in het leven. Naast de vrijheid op het asfalt zoeken ze de vrijheid ook in de rest van hun leven op. Dat geldt zeker voor de motorrijders die bij een club zitten. 

Betere chauffeur

Op een motor ben je nou eenmaal kwetsbaarder dan in de auto. Het voordeel daarvan is dat je ook veel beter leert rijden. Je leert dus nog beter het verkeer inschatten en anticiperen op de andere weggebruikers. Het behalen van je motorrijbewijs werpt dus ook zijn vruchten af in de besturing van de auto.