3 voordelen bij auto leasen

Wie op het punt staat om een gloednieuwe auto aan te schaffen heeft de dag van vandaag enkele mogelijkheden. Een auto leasen is daar één van. In heel veel gevallen is autorijden in een nieuwe auto haast onbetaalbaar. Gelukkig kan je met auto leasen in een gloednieuwe wagen die onhaalbare financiële klip omzeilen. Wanneer je een auto koopt op de klassieke manier ben je verplicht om tien jaar of langer met de wagen rond te struinen. Een auto leasen geeft je echter de mogelijkheid om elke twee tot vier jaar met het nieuwste model rond te rijden. Zelfs wegenbelasting, onderhoudskosten en autoverzekering is in de maandelijkse prijs inbegrepen. Voor wie om de zoveel tijd met een nieuw automodel wil uitpakken, is auto leasen de meest geschikte oplossing.

 Vermijd extra kosten

Rondrijden met een nieuw automodel maakt niet alleen indruk op je buren. Je kan ook de kosten voorkomen die gepaard gaan met een oudere wagen. Bij de meeste leasecontracten zijn de onderhoudskosten en andere onvoorziene uitgaven inbegrepen. Denk maar aan de autoverzekering en de wegenbelasting. Je weet precies op budgettair vlak wat alles gaat kosten gedurende een vastgestelde looptijd. Die periode varieert tussen de 36 en 48 maanden. Vooral de dekking van onderhoudskosten biedt een heel groot (financieel) voordeel en maakt het interessant.

 Vooraf wordt het prijskaartje besproken

Het aanschaffen van een auto is wellicht een van de grootste investeringen in je leven. Daarom is het heel belangrijk dat je op voorhand weet hoeveel je maandelijks zal moeten afbetalen. Je komt niet voor onaangename verrassingen te staan. Bij auto leasen wordt alles op voorhand besproken wat je moet betalen. Er zijn immers geen grijze gebieden op vlak van jaarlijks gereden kilometers of je eigen vermogen. Alles wordt op een duidelijke heldere manier voor je geregeld. De maandlasten blijven hetzelfde gedurende de looptijd van je contract. Dit zorgt ervoor dar je op budgettair vlak heel goed weet waar je aan toe bent. De onkosten zijn immers heel goed beheersbaar zonder addertjes onder het gras.