Auto overschrijven Kentekenloket.nl

auto overschrijven Kentekenloket.nl

Je moet een auto overschrijven wanneer je er een verkoopt via bijvoorbeeld Marktplaats of Facebook. Van alle auto-verkopen die niet via een dealer of autobedrijf verlopen, moet de overdracht bij een Kentekenloket gebeuren. Dit houdt in dat de auto op de naam van de juiste eigenaar wordt gezet, dit is namelijk verplicht. Een kentekenloket is niet moeilijk te vinden; er zijn er namelijk meer dan 750 in Nederland. 

auto overschrijven Kentekenloket.nl

Wat heb ik allemaal nodig?

Voor een auto overschrijven Kentekenloket.nl kun je op de website eenvoudig opzoeken welk loket het dichtst bij jou in de buurt zit. Vervolgens heb je voor de overdracht een aantal dingen nodig. Je hebt de kentekencard en de tenaamstellingscode nodig. Als je de auto eerder dan 1 Januari 2014 op jouw naam hebt laten zetten, heb je waarschijnlijk geen kentekencard, maar een kentekenbewijs. Deze moet je dan meenemen naar het Kentekenloket. 

Vervolgens heb je alleen nog een geldig identiteitsbewijs nodig en daarna is de auto direct van jou! Het overschrijven van een auto is iets dat gedaan moet worden, maar gelukkig duurt het helemaal niet lang en is het daarnaast ook niet duur. Het overdragen van een auto kost standaard net iets meer dan tien euro. En dat is een stuk voordeliger dan de auto niet overzetten en vervolgens een boete krijgen!