Besparen op je autoverzekering doe je zo

autoverzekeringen vergelijken

Als auto-eigenaar in Nederland ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Een goede autoverzekering kost al gauw vele honderden euro’s per jaar en dat is voor de meeste mensen een grote som geld. Gelukkig is het mogelijk om – met behulp van een aantal handige tips – flink te besparen op de verzekeringskosten. In dit artikel deel ik drie tips met je. Lees vooral verder!

Vergelijk het verzekeringsaanbod

Het vergelijken van het verzekeringsaanbod is van groot belang als je wilt besparen op je verzekeringskosten. Dit is echter een stap die veel mensen bij het autoverzekering afsluiten overslaan. Zónde, want door goed te vergelijken kun je gemakkelijk tientallen euro’s besparen. Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om autoverzekeringen van verschillende aanbieders te vergelijken. Je vult wat basisinformatie in, geeft aan wat je wensen zijn en binnen enkele minuten zie je de premies van verschillende aanbieders.

Bij het vergelijken van autoverzekeringen is het belangrijk om gebruik te maken van een onafhankelijke website, zoals Cheapp.nl.

Kies een passende dekking

Veel mensen die te veel betalen voor hun autoverzekering, kunnen gemakkelijk geld besparen door een beter passende dekking te kiezen. Over het algemeen zit je bij het kiezen van de juiste dekking goed als je de volgende richtlijn aanhoudt:

– 0 tot 6 jaar oud: All Risk verzekering
– 6 tot 12 jaar oud: WA+ verzekering
– 12 jaar of ouder: WA verzekering

Betaal de premie in één keer

Wil je besparen op je verzekeringskosten, maar vind je het geen probleem om de totale premie in één keer te voldoen? Wat veel mensen niet weten, is dat de meeste verzekeraars een toeslag berekenen voor het maandelijks betalen van de premie. Door de premie in één keer te betalen ben je uiteindelijk goedkoper uit. Daarnaast ben je de rest van het jaar van de automatische incasso’s af!