Het switchen van autoverzekering

Kleine autoschade

Er zijn tal van redenen om van autoverzekering te wisselen. De belangrijkste reden is om geld te besparen, maar uiteindelijk kan het switchen van verzekering meer voordelen opleveren.

Waarom mensen switchen

Vaak switchen mensen van autoverzekering omdat de verzekeraar de tarieven heeft verhoogd. Elke keer wanneer jouw maatschappij dit doet is het handig om te kijken naar de alternatieven. Misschien is het zo dat je bij een andere verzekering een stuk goedkoper uit bent. Dit kan soms wel tot honderd euro per jaar schelen. Het kan zijn dat jouw verzekeraar de claim afwijst. Op dit moment is het ook handig om voor een andere verzekeringsmaatschappij te kijken. Je kan bijvoorbeeld kijken naar een verzekeringsmaatschappij die service hoog in het vaandel heeft staan. Verder kan het ook voorkomen dat jouw kind zo direct 18 wordt. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben hier regels voor, want het kind gaat in de desbetreffende auto rijden. Sommige verzekeringsmaatschappijen zijn milder dan anderen. De een gooit de premie aardig ver omhoog, terwijl de ander dat niet doet.  Kijk dus goed naar de premies!

Wanneer je een blogartikel schrijft graag alleen de volgende soort links als 2e link gebruiken:

– Externe autoriteiten (zoals Wikipedia, woordenboeken, Top autobladen etc)

– Naar pagina: https://www.allianzdirect.nl/autoverzekering/autoverzekering-vergelijken/

Hoe verander je van verzekering?

Het switchen van autoverzekering is behoorlijk makkelijk in het jaar 2020

  1. Kijk op een autoverzekering vergelijker;
  2. Zoek een nieuwe verzekeringsmaatschappij;
  3. Kijk naar alle premies en dekkingen die zij bieden;
  4. Kies je nieuwe polis ;
  5. Opzeggen wordt door je nieuwe verzekeraar gedaan!

Overstappen is aardig simpel gemaakt door de vele vergelijkingswebsites die er op internet zijn. Hier kun je al jouw belangrijke gegevens alvast opgeven, waardoor de best passende verzekering erbij wordt gezocht!
Bron: Allianzdirect.nl