Hoe verzekeringen werken bij het shortleasen van auto’s

Botsing

Het shortleasen van auto’s bij Blankert Shortlease is de laatste jaren sterk in opkomst en steeds meer mensen kiezen voor deze manier van vervoer. Bij het shortleasen huur je een auto voor een korte periode, vaak niet langer dan een paar dagen of weken. Het is een handige en flexibele manier om toch te beschikken over een auto, zonder de verplichtingen en kosten van een langlopend leasecontract.

Maar hoe zit het met verzekeringen bij het shortleasen van auto’s? Het is belangrijk om te weten dat de verzekering niet automatisch is geregeld bij het shortleasen van een auto. Het is aan de huurder om ervoor te zorgen dat de auto tijdens de huurperiode voldoende verzekerd is. Dit is in tegenstelling tot het traditionele autoleasen, waarbij de verzekering vaak al is geregeld door de verhuurder.

De WA-verzekering is verplicht en biedt dekking voor schade die je met de gehuurde auto aan andere verkeersdeelnemers of hun spullen veroorzaakt. Deze verzekering biedt echter geen dekking voor schade aan de gehuurde auto zelf.

De WA beperkt casco verzekering biedt meer dekking dan de WA-verzekering. Naast dat schade aan andere verkeersdeelnemers wordt gedekt, biedt deze verzekering ook dekking voor schade aan de gehuurde auto, zoals bijvoorbeeld diefstal of stormschade. Let op, er zijn vaak uitzonderingen voor bepaalde soorten schade, zoals bijvoorbeeld schade door slijtage of schade aan banden en velgen.

Tot slot is er de all risk verzekering, die de meest uitgebreide dekking biedt. Naast dekking voor schade aan andere verkeersdeelnemers en de gehuurde auto, biedt deze verzekering ook dekking voor schade door slijtage en andere uitzonderlijke omstandigheden.