Voor iedere rijder een motorhelm

Net als dat je je motorkleding aanpast op het soort motorrijder dat je bent, is het ook belangrijk dat je een motorhelm aanschaft die exact aansluit op jouw wensen en behoeften. Deze helm moet veilig zijn, maar tegelijkertijd ook niet te belemmerend voor het soort ritje dat jij ermee wilt maken. Er zijn helmen voor plezierrijders, voor crossers, voor snelheidsduivels en voor de allround motorrijder die met één helm alles wil kunnen. Ben jij op zoek naar een motorhelm, dan krijg je hier alvast een idee van het type dat jij nodig hebt. 

Een motorhelm voor snelheidsduivels

Er zijn motorrijders die van snelheid houden. Ze gaan regelmatig de snelweg op of racen op een circuit. Voor dit type rijder is een helm nodig die de meeste bescherming biedt en dat is de integraalhelm. Je hoofd is volledig beschermd met een helm die bestaat uit één stuk en een vizier. Met deze motorhelm mag je de snelweg op en op het circuit rijden, maar je levert wel in op het gevoel van vrijheid.

Een plezierritje maak je met een jethelm

Een compleet ander type motorrijder maakt juist graag plezier ritjes eventueel met andere motorrijders op landweggetjes. Hier is het gevoel van vrijheid erg belangrijk en als je minder hard gaat en minder gevaarlijk doet, kun je een wat minder veilige motorhelm dragen. Een jethelm combineert vrijheid met veiligheid. Deze heeft geen kinstuk, wel een vizier, waardoor de mate van bescherming wat minder is. Rijd je rustig op het platteland of veel in de stad, dan is het een prima helm voor jouw doeleinden.

De beste helm voor de allrounder

Ben jij iemand die af en toe met de motor de snelweg opgaat en die andere keren juist rustig door het platteland of de stad tuft, dan is het niet nodig om twee helmen aan te schaffen. Er is namelijk een motorhelm die het beste van de jethelm combineert met het beste van de integraalhelm en dat wordt een systeemhelm genoemd. Deze kun je sluiten om van de veiligheid van een systeemhelm te profiteren en openen als je de vrijheid van een jethelm wilt kunnen ervaren. Ben jij een allround motorrijder, dan heb je dus aan een motorhelm genoeg.

Andere soorten helmen

Behalve deze drie gangbare opties zijn er ook andere motorhelmen waaruit je kunt kiezen. Een crosshelm, bijvoorbeeld, is ontworpen voor motorrijders die van off road crossen houden. Deze is minder comfortabel, maar bedoeld voor deze sport. Houd je van het uiterlijk van een off road helm, maar wil je er wel de snelweg mee op kunnen gaan, dan kun je kijken of de dual sport motorhelm een geschikte optie voor je is. En uiteraard zijn er voor kinderen ook speciale kleinere helmen waarmee ze veilig mee kunnen achterop.

Vraag een specialist om hulp

Kom je er niet uit en wil je zeker weten dat jij de helm aanschaft die exact past bij wat je nodig hebt en wat je wilt kunnen doen? Vraag dan een medewerker van een (web)winkel om hulp en ze helpen je graag verder bij het maken van je keuze.