Wat is een dagwaarde van een motor?

Motor verkopen

De dagwaarde van een motor is het totale bedrag dat de motor momenteel waard is. Dit staat gelijk aan het bedrag voor een motor die erop lijkt. Er spelen een aantal verschillende factoren een rol bij het bepalen van de dagwaarde van een motor. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar ouderdom, slijtage en niet te vergeten: de kilometerstand. Waar ook naar gekeken wordt is de populariteit van de motor. Als de motor erg populair is, betekent het dat de waarde hoger ligt en daarmee de prijs ook. Het bepalen van de dagwaarde is zoals je waarschijnlijk kunt merken maatwerk en deze wordt door een verzekeringsexpert bepaald.

Hoe kan ik zelf bepalen wat de dagwaarde is van mijn motor is?

Je kunt de waarde van je motor zelf inschatten door simpelweg te observeren. Wat hiermee bedoeld wordt is het in de gaten houden van wat er op de markt te koop is. Het raadplegen van diverse websites kan daarbij helpen. Probeer zo veel mogelijk naar advertenties te zoeken die soortgelijke motoren aanbieden. Je dient daarbij op een aantal belangrijke factoren te letten, zoals: de bouwjaar, de kilometerstand en het type. Als deze overeenkomen met je eigen motor dan is het maken van een vergelijking qua prijs zinvol. Op deze manier wordt gemakkelijker om een realistische prijs te hanteren bij eventuele verkoop van je motor.

Hoe worden motors getaxeerd?

Bij een motor zonder schade is het al vrij gemakkelijk om de waarde te bepalen. Via diverse websites hoef je namelijk dikwijls alleen de kilometerstand en het kenteken in te voeren voor het vaststellen van de waarde. Bij speciale uitvoeringen wordt de kans op een accurate bepaling van de waarde al wat kleiner. Dan kan het in je voordeel werken om de motor door een expert te laten taxeren. Een erkende taxateur bijvoorbeeld. Deze heeft ook vaak veel kennis van wat er op de markt te verkrijgen is. De motor zal dan op alle kenmerken onderzocht worden en basis daarvan de waarde vaststellen.