Wat is een Type 2 oplaadkabel?

Een laadkabel type 2 is de standaard laadkabelconfiguratie voor de Europese regio met betrekking tot elektrische voertuigen. Het heeft een configuratie met zeven pinnen en wordt in de hele industrie veel gebruikt. Het is een zeer gebruiksvriendelijke laadkabel en past op de meeste laadstations. Dit is het type laadkabel dat je gemakkelijk kunt vinden in winkels voor elektrische voertuigen. Dat komt omdat dit een veelgebruikte kabel is die zowel door particuliere als openbare laadstations wordt gebruikt. Dit is ook het meest gebruikte type kabel voor openbare laadpalen. Hoewel, deze oplader is geclassificeerd als een van de langzamere opladers die beschikbaar zijn voor gebruik voor uw elektrische voertuig.

Moet u een Type 2-oplader gebruiken?

Dat zou je zeker moeten doen. Omdat dit de meest gebruikte laadkabel is, kun je gemakkelijk een laadstation vinden dat gebruik maakt van type 2 laders. Type 2-opladers, hoewel een van de langzamere opladers die beschikbaar zijn, is nog steeds beter dan de standaardoplader waarmee uw voertuig wordt geleverd. Hij laadt 3 tot 10 keer sneller op dan een gewone standaardlader. De snelheid hangt ook af van het model van het laadstation dat u gebruikt. Een snellere laadkabel zorgt ervoor dat je niet te lang hoeft te blijven opladen aan openbare laadpalen. Dit helpt ook als je haast hebt, thuis of bij een openbaar laadstation. Wil je een type 2 laadkabel kopen, ga dan naar Cable Soolutions.

Meerdere soorten oplaadkabel

Er zijn ook veel verschillende varianten van laadkabels. Naast de type 2 variant kun je ook een type 1, type 3, mode 2, mode 3, ChadeMO en nog veel meer kopen. Het is aan uw persoonlijke voorkeur, het model van uw elektrische auto en het type laadstation dat u heeft aan welke laadkabel u moet kopen. Als je kunt, kun je het beste een paar verschillende oplaadkabels hebben voor het geval je meer dan één type oplader nodig hebt.