Welke motorverzekeringen zijn er?

Het is geweldig om een elektrische motor te hebben, maar voordat je met je motor de weg op mag, moet je motor verzekerd zijn. Deze  elektrische motorverzekering  is verplicht.  Je hebt een aantal verschillende verzekeringen voor de motor. De meeste verzekeringen lijken op de autoverzekeringen. Het is dus verplicht om je motor te laten verzekeren, alleen welke verzekering kies je dan? Er is zoveel keuze, dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Om die reden staan in deze blog de meest voorkomende motorverzekeringen voor je op een rijtje. 

WA

Het hebben van een WA verzekering is verplicht. Je dient immers verzekerd te zijn voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA) bij schade. Je verzekert met een WA verzekering alle schade die je onbedoeld aanbrengt aan anderen of aan andere spullen. Schade aan jezelf of aan jouw motor is niet meeverzekerd. Het is de goedkoopste manier om te verzekeren. 

WA+

Een WA+ verzekering heet vaak ook een beperkt casco verzekering. Bij dit type heb je dezelfde dekking als bij een WA verzekering, inclusief de schade van buitenaf aan jouw eigen motor. Dit is schade als brand, diefstal, storm en transport. Deze verzekering wordt vaak gekozen als de motor tussen de 4 en 10 jaar oud is. Je kleding en helm zijn ook meeverzekerd.

Allrisk

Wil je zo min mogelijk risico lopen? Dan is het een goed idee om de Allrisk motorverzekering te kiezen! Bij deze verzekering kies je ervoor om de motor z ocompleet mogelijk te verzekeren. Je hebt hetzelfde als de WA+ verzekering, inclusief waterschade, botsen, slippen en vandalisme.