Wielnaafmoeren voor je auto bestel je eenvoudig online

Het kan voorkomen, dat de wielnaafmoeren van je auto vervangen moeten worden. Door de jaren heen kunnen deze moeren versleten zijn geraakt, waardoor doorrijden met je auto onverstandig is. Tijdens de APK-keuring zal een automonteur je wijzen op de slijtage aan het onderdeel. Het is vervolgens aan jou, om te bepalen of je het onderdeel laat vervangen of dat je de auto weer ophaalt. Nadat je de auto hebt opgehaald is het niet toegestaan om hier nog verder mee te rijden. De auto is immers afgekeurd! Om het vervangen van de moeren voordeliger te maken, kun je deze zelf bestellen. Zo hoef je ze niet door de monteur te laten bestellen. In dit artikel leggen we uit, wat dit voordeliger maakt.

Wielnaafmoeren

Zelf wielnaafmoeren kopen en vervangen

Op het moment dat je een monteur nieuwe onderdelen voor je auto laat bestellen, brengt deze in veel gevallen een marge in rekening over de aanschafwaarde van de onderdelen. Iets wat niet gebeurt, wanneer je deze onderdelen zelf op internet bestelt. De marge wordt onder meer gerekend als een vergoeding voor de tijd die het gekost heeft om het onderdeel te bestellen. De wielnaafmoeren kun je na het bestellen hiervan zelf onder de auto plaatsen of meenemen naar de garage. In de garage kan de monteur ze plaatsen, waardoor je enkel voor de montage hiervan betaalt. Wel zo voordelig!

Ook andere onderdelen koop je online

Niet alleen deze moeren kun je heel eenvoudig online bestellen. Er zijn verschillende andere onderdelen, die ook online besteld kunnen worden bij slijtage. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe remschijven of nieuwe remblokken! Dergelijke onderdelen van het remsysteem van een auto kunnen na verloop van tijd versleten raken. Zonder ze te vervangen neemt de remweg van je auto toe en wordt het steeds gevaarlijker om de weg op te gaan. Nog meer onderdelen vervangen? Kijk dan ook eens naar de wielnaven, ABS sensoren, enzovoorts.