BMX fietsen

Wat zijn BMX-fietsen, het zijn een soort speciale fietsen die worden gebruikt voor sport, racen en elke vorm van competitie. Ze hebben frames die stijf zijn en gemaakt van een speciaal soort staal en aluminium. Het soort BMX-fietsen gemaakt van staal zijn relatief zwaarder in vergelijking met de aluminium fietsen die relatief lichter zijn. De van aluminium gemaakte BMX-fietsen zijn echter veel duurder. Ze zijn er ook in verschillende materialen met een mix van staal met hoge treksterkte. Bij dit soort fietsen zijn het stuur en de dwarsstangen hoger dan bij andere fietsen. Speed pedelecs verkopen wordt vaak gedaan voor BMX-fietsen met geavanceerde technologie.

Verschillende soorten BMX-fietsen

Racefietsen zijn fietsen die in eerste instantie zijn gemaakt voor BMX-fietsen. Deze fietsen zijn zeer duurzaam, compact en zeer licht. Ze zijn in principe gemaakt om te racen en de meeste BMX-rijders gebruiken ze om te racen. Ze zijn goed ontworpen voor races met hogere snelheden. Ze zijn goed ontworpen met een lager en kleiner zadel. De banden variëren van 16 – 26 inch. Ze hebben ook een krachtig versnellingssysteem van 44/16 versnellingen. De nieuwere modellen worden echter geleverd met 22/8 en minder versnellingen. Speed pedelecs verkopen wordt ook gedaan door Merken als Tommaso en zijn speciaal voor BMX-rijders. Ze zijn ook redelijk betaalbaar.

Jumper fietsen

Dit soort BMX fietsen worden ook wel dirt bikes genoemd, ze hebben compacte en robuuste frames en wielen. Ze zijn ontworpen voor moeilijk terrein. Net als de naam die ze worden genoemd – crossmotoren, worden ze meestal gebruikt op ruig en vuil terrein. Hoewel hun uiterlijk en gevoel eruit zien als een gewone BMX-fiets. Aan de andere kant worden hun fietsen freestyle-fietsen genoemd; ze zijn meestal het type fietsen dat goed is voor het rijden op de stoep. Ze zijn niet geschikt om mee te racen. Op straat en in het park zijn verschillende freestyle fietsen te vinden. Ze zijn een stuk zwaarder maar erg robuust. Ze zijn gebouwd met metalen haringen zodat rijders tegen rails en andere straat obstakels kunnen rijden.