Waarom kiezen voor een groothandel in sign- en transfermaterialen

groothandel-in-sign-en-transfermaterialen-3

Een groothandel in sign- en transfermaterialen levert een breed scala aan producten aan bedrijven in de sign- en textielindustrie. Denk hierbij aan zelfklevende folies voor raam- en autobelettering, plotterfolies voor het maken van stickers en sjablonen, en transferpersen en transferpapier voor het bedrukken van kleding en textiel. Een goede groothandel biedt niet alleen hoogwaardige producten van bekende merken, maar ook deskundig advies en ondersteuning aan klanten. Door te werken met een groothandel kunnen bedrijven hun inkoopkosten verlagen en efficiënter werken, wat leidt tot een betere concurrentiepositie en hogere winstgevendheid. Kijk niet langer rond en maak een proefdruk. 

 groothandel in sign- en transfermaterialen

Wat zijn de technieken die worden gebruikt rondom bedrukken?

Er zijn verschillende technieken beschikbaar voor het bedrukken van materialen, zoals textiel, papier en plastic. Zeefdruk is een populaire methode voor het bedrukken van textiel op grote schaal, waarbij het ontwerp op het materiaal wordt overgebracht met behulp van een gaas en inkt. Digitale druk maakt gebruik van printers om afbeeldingen direct op het materiaal af te drukken, wat geschikt is voor kleine oplages en complexe ontwerpen. Transferdruk wordt gebruikt om afbeeldingen op textiel te drukken door deze eerst op transferpapier af te drukken en vervolgens over te brengen op het materiaal met behulp van warmte. Elk van deze technieken heeft zijn eigen voor- en nadelen. 

Duurzaam bedrukken. 

De duurzaamheid van bedrukken hangt af van de gebruikte technieken en materialen. Bij zeefdruk wordt vaak gebruik gemaakt van inkt op waterbasis, wat minder schadelijk is voor het milieu dan inkt op basis van oplosmiddelen. Digitale druk is minder milieubelastend dan traditionele drukmethoden, omdat er minder afval en chemische stoffen vrijkomen tijdens het proces. Bij transferdruk is het belangrijk om te kiezen voor milieuvriendelijke transferpapieren en inkt. Het kiezen van duurzame materialen, zoals biologisch katoen, draagt ook bij aan de duurzaamheid van bedrukkingen op textiel. Daarnaast kan het hergebruiken of recyclen van bedrukte materialen bijdragen aan een meer duurzame bedrukking technologie.