Kosten krassen verwijderen

Krassen op je auto komen vaak genoeg voor om talloze redenen. Daarom is het fijn om de kosten voor krassen verwijderen te weten. Bij AAS dagherstel kunnen diepe krassen voor 175 euro binnen een dag verwijderd worden. Diepe krassen zijn krassen die je goed kunt voelen en waarbij de witte ondergrond, onder de lak van de auto, zichtbaar is. De kosten voor krassen verwijderen gelden tot een kras van maximaal 20 centimeter. Voor het verwijderen van krassen die groter zijn dan dat, komen er kosten bij.

Spotrepair als goedkopere en snellere oplossing

Een kras verwijderen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ondanks dat, wordt er vaak gedacht dat een groot deel van de auto opnieuw gespoten moet worden. In de meeste gevallen is het voldoende om alleen de plek van de kras te herstellen en te spuiten. Dit is sneller en voordeliger dan een heel onderdeel opnieuw spuiten en wordt spotrepair genoemd. De kosten voor krassen verwijderen op deze manier zijn 175 euro. De plaats van de kras wordt geschuurd, waarna het wordt voorzien van een nieuwe grond- en laklaag. Tot slot wordt de plek opgepoetst en zie je niets meer van de kras.

Niet mogelijk op sommige plekken, afgeraden voor metallic

Voor sommige plekken is het niet mogelijk om deze methode toe te passen op het herstel van krassen. Dit gaat om krassen op liggend delen, zoals een kofferbakdeksel, motorkap of dak. Het wordt aangeraden om auto’s met een metallic lak extra te behandelen om kleurverschil te voorkomen. Hierbij worden dus wel hele delen opnieuw gespoten. De kosten voor het verwijderen van krassen bij metallic auto’s of op moeilijke onderdelen bedragen 100 euro extra voor het spuiten van de gehele delen.