Waar moet je op letten als je een motor wilt kopen?

motor verzekeren

Ga je een Kawasaki bike kopen? Vooral als het de eerste keer is al je je naar de motormarkt begeeft en op zoek gaat naar een geschikte motor kan het een overweldigend proces zijn. Als je op zoek bent naar een Harley motor of Harley chopper onderdelen nodig hebt, is het belangrijk dat je kijkt naar de technische onderdelen van de motor en kijkt of alles goed in orde is. Zeker als je geen ervaring hebt met motors is het handig om iemand mee te nemen naar de bezichtiging die verstand heeft van motors of voertuigen. Zo weet je zeker dat je geen kat in een zak koopt. Waar moet je precies op letten bij het kopen van een motor? In deze blog helpen we je op weg zodat je straks goed voorbereid bent als je gaat bezichtigen.

Controleer de remmen

Een van de allerbelangrijkste onderdelen van een motor is de rem. Je kunt niet meteen zien hoe de staat van de remblokken is, meestal moet je daarvoor de remblokjes verwijderen. Deze zijn niet erg duur, maar ongeveer €40,-. Het is belangrijker dat de remschijven in goede staat zijn. Je kunt aan de remschijven voelen, en als ze bobbelig zijn, heb je te maken met ingesleten remblokken. Bij het proefrijden is het daarom essentieel dat je let op de remmen en of er voldoende remkracht is. Ook moet je letten op het gas. Geeft de motor voldoende gas, en kun je snel optrekken? Zo niet, dan moet je misschien het Gashandvat vervangen

Controleer de banden

Het maakt niet uit wat voor motor je zoekt, of je nu een aanvulling op je Bobber collectie wilt of een Harley motor wilt, de banden zijn erg belangrijk. Wanneer je een motor gaat bezichtigen, is het goed dat je het loopvlak en de wangen van de banden grondig bekijkt. Een scheef afgesleten profiel kan betekenen dat het frame, de voorvork of de achterbrug slecht zijn uitgelijnd. Dit kan veroorzaakt zijn door een ongeluk. Let ook goed op droogtescheuren, want deze vergroten de kans op een klapband, wat erg gevaarlijk is voor zowel jezelf als je medeweggebruikers. Ook hele oude banden wil je niet hebben. Je kunt de leeftijd van de banden controleren door de DOT-code op te zoeken.